Wat is de kracht van video en hoe zet je dit in?

De keuze tussen video kijken of lezen? Dan zal vaak de keuze toch vallen op video. Dit komt doordat mensen voornamelijk visueel zijn ingesteld. Bewegende beelden in combinatie met geluid blijven veel beter hangen dan een advertorial in print of blogpost op de website. En dat is natuurlijk precies wat je wilt bereiken als marketeer. Blijven hangen in de gedachten van je doelgroep, in welke fase van de funnel hij zich ook bevindt. 

De kracht van video 

Video is niet meer weg te denken als contenttype. Niet alleen de ‘ouderwetse’ beeldbuis, maar elk scherm biedt een mogelijkheid video te tonen. En voor het maken van video is niet veel meer nodig. Natuurlijk kun je professioneel gaan, maar een goed verhaal is met een mobiele telefoon vaak ook prima in video te vangen. En het delen van de video? Facebook, Twitter, Youtube, Vimeo, LinkedIn; de tijdlijn van al deze social media vult zich meer en meer met video en upload maken ze makkelijker en toegankelijker. 

Want video werkt!

 • 78% van de mensen kijkt elke week online video. 55% van de mensen kijkt zelfs dagelijks online video. [Hubspot]
 • Volgens Cisco zal 80% van al het internetverkeer in 2020 bestaan uit online video. [Cisco]
 • Een minuut aan video is volgens een onderzoek van Forrester Research evenveel waard als 1,8 miljoen woorden. [Forrester Research]
 • 59% van de ondervraagde directieleden geeft aan liever een video te kijken dan een tekst te lezen. [Wordstream]
 • Ondernemingen die video gebruiken op hun website zien 41% meer bezoekers naar hun website komen vanuit zoekmachines in vergelijking met ondernemingen die geen video gebruiken op hun website. [Vidyard]
 • Kijkers van een video slaan gemiddeld 95% van de boodschap op in verhouding met 10% van de lezers van een tekst. [Wirebuzz]
 • Video’s op social media genereren 1200% meer deelacties dan foto’s en tekst gecombineerd. [Wordstream]
 • Het toevoegen van een video aan een landingspagina kan je conversiepercentage met zo’n 80% verhogen. [Unbounce]
 • De zoekopdrachten naar ‘How to’-video’s op YouTube zijn tot nu toe jaarlijks bijna met 70% gestegen. [ThinkwithGoogle]
 • Dagelijks kijken mensen meer dan 100 miljoen uur aan video op Facebook [BlueCorona]

De lijst met cijfers is bijna onwerkelijk. Rest dus nog maar één vraag.

Hoe zet je video in?

Het is niet zo dat elke video zomaar werkt en bij je doelgroep de juiste impact achterlaat. In de awarenessfase zal een korte boodschap van 30 seconden vaak beter werken. In de decisionfase kan een video van 10 minuten of langer echter zeer gewenst zijn. Zoals bij alle contenttypen geldt, bedenk goed in welke fase van de customer journey de potentiële klant zich bevindt en laat je boodschap op de juiste manier aansluiten. 

Video in de awarenessfase

In de awarenessfase gaat het erom dat je doelgroep je leert kennen, wie ben je, waar sta je voor en wat kan jouw product of dienst voor waarde toevoegen aan de bedrijfsvoering van je doelgroep. Omdat er nog niet direct een band is zullen korte video’s beter werken en probeer je de doelgroep te verleiden en slimmer te maken door het delen van jouw expertise. How to-video’s (let op! maak er geen productvideo van) zijn prima content in deze fase. 

Video in de considerationfase

In deze fase kan je heel goed een testimonialvideo inzetten Laat bestaande klanten hun ervaringen delen. Een testimonial mag best een langere video zijn. Met een korte preview kun je de doelgroep via social media triggeren om de volledige video te kijken. 

Video in de decisionfase

De decisionfase is een mooie fase om persoonlijke videoboodschappen te gebruiken. Productspecialisten kunnen ingaan op vragen van de klant, de accountmanager kan ‘virtueel’ een persoonlijk gesprek starten.  

Houd het simpel

De uitdaging bij elk soort video is het simpel te houden. Er is niemand die je zal verbieden om een groot budget te alloceren en helemaal los te gaan. Maar vraag je goed af, past dit bij mijn merk én bij mijn doelgroep. En binnen de agrarische sector is de kans groot dat je meer bereikt met een inhoudelijke boodschap dan met veel spektakel en glamour. 


Wil je nog veel meer horen over de mogelijkheden en kansen van video in je contentmarketing strategie? Kom dan naar het derde BatavierenBende KennisCafé op Donderdag 3 september! Meer lezen en aanmelden? Dat kan hier


Wil je geen verhaal van de BatavierenBende missen?

Groot gelijk! Dat hoeft ook helemaal niet. Laat je e-mailadres achter en ontvang maandelijks onze nieuwsbrief met verhalen en mythen over (content) marketing in de agrarische sector.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn
Tags: